No products selected

Plant

The new plant

With operations beginning on January 7, 2013, the new plant is designed to improve the well-being of employees in the workplace and increase company efficiency, by speeding up production times, increasing the quality of the finished product and providing greater flexibility for customers.

Three locations in a single entity

The new factory brings the three older factories at Ponte alle Mosse, Via Panciatichi and Via Petrocchi together under one roof. The new home of Giusto Manetti Battiloro was conceived and designed with a special focus on the well-being of employees in the workplace and the quality of their work. For employees, in addition to the dining hall, there is a relaxation area and internal courtyards, as well as a gym, a library for freely exchanging books, plenty of parking, and an auditorium. The auditorium is dedicated to the memory of Giusto Manetti, has approximately fifty seats and was built both for internal staff training projects as well as external training for students from art schools, or studying restoration, design and architecture.  Throughout the new factory, the strictly “Made in Italy”furnishings with their warm colours were designed to put people at ease. The equipment is some of the most technologically advanced and cutting-edge, ensuring the complete safety of the worker and the highest quality finished product.

Manetti and the environment

The new plant, built over 18 months, is located in Campi Bisenzio, the province of Florence, and has a surface area of approximately 8000 square meters. Under the corporate philosophy on the human dimension, the location was chosen with the workers’ needs in mind. The entire factory was designed to maximize the amount of natural light in every office and workshop, while the artificial LED lighting was designed to save energy and protect the environment. With the increasing awareness of a more ecologically sound world, the factory roof was covered with 414 photovoltaic panels that yield about 120,000 kWh annually, saving an emission of 60,000 kg of CO2.

Total Quality Management

Designed according to the total quality management philosophy of the architect Baracchi, the new factory was built on an 11,500 square meter lot for a total investment of more than 10 million Euros. Furthermore, with a view to developing the company, plans are already in place for the construction of another building opposite the current one. The entire investment was made possible by the Cassa di Risparmio di Lucca, Pisa and Livorno, financial partner in the operation, and the Region of Tuscany‘s fundamental commitment and land development policies.

 


Visit our plant

security-shield-lock-128

Cookie Policy

Keeping on browsing our site, you accept the use of cookies to measure our website audience proposing contents that suit to your centers of interest.Click here to find out more

Accept